تلفن تماس:

617 10 910 - 021

جستجو
Close this search box.
بتن نفوذ ناپذیر به بتنی گفته می شود که همه تدابیر و تمهیدات لازم جهت کاهش نفوذپذیری و آب بندی در آن دیده شده باشد. در متن زیر به موارد ، نکات و تمهیدات لازم جهت اجرای بتن نفوذناپذیر اشاره شده است.

آب‌ بندی بتن نفوذ ناپذیر

آب بندی سازه های بتنی به دو روش قابل انجام می باشد . روش نخست کاهش نفوذپذیری ، کنترل و حفاظت در ساخت بتن و روش دوم روش های ثانویه و پس از ساخت.
بنا به دلایل ذیل، روش دوم یعنی حفاظت و آب بندی ثانویه موثر تر و مناسب تر می باشد:

در بسیاری از مواقع لازم است که بتن در برابر مواد خوردنده ، شیمیایی و اسیدی محافظت گردد که بتن با وجود کاهش نفوذپذیری در برابر این شرایط دچار ضعف و آسیب می گردد.

حفاظت از بتن نفوذ ناپذیر

در زمان احداث سازه های بتن به علت اشتباهات طراحی و اجرایی بتن دارای نقاط ضعف ماننده درزهای اجرایی و بتن های نامتراکم می باشد که این امر با وجود کاهش نفوذپدیری و لحاظ تمهیدات مناسب برای جسم بتن می تواند محلی برای نفوذ باشد که در سیستم های ثانویه این موضوع نیز پوشش داده می شود.

بتن نفوذ ناپذیر
بتن آماده

روش آب‌بندی سازه‌های بتنی

در این سیستم به دو موضوع جسم بتن و درزها و محل های نفود اجرایی و سازه ای پرداخته می شود. آب بندی جسم بتن: برای این امر علاوه بر طرح اختلاط مناسب ، اسلامپ مناسب و … باید از افزودنی های بتن استفاده نمود. (درباره افزودنی های بتن بیشتر بخوانید) آب بندی درزهای اجرایی ، انبساطی و تمهیدات اجرایی: برای این امر باید از واتراستاپ های پی وی سی حفره دار یا تخت ، واتراستاپ های بنتونیتی برای درزهای اجرایی و انبساطی – کاور بولت و بولت های آب بند برای بولت های قالب بندی و واتراستاپ های منبسط شونده برای دور لوله ها و قطعات فلزی و پلی اتیلن استفاده گردد. (بیشتر بخوانید)

بتن نفوذناپذیر

روش آب‌بندی و حفاظت ثانویه بتن

در این سیستم از انواع پوشش های ثاویه بر روی سطوح بتن یا تزریق استفاده می گردد. عوامل موثر در انتخاب سیستم پوشش آب بند و محافظتی یا سایر روش های شامل موارد ذیل می باشد:

  1. فرصت زمانی اجرا و بهره برداری
  2. میزان فشار و دبی آب
  3. جهت فشار آب ( مثبت یا منفی بودن فشار آب)
  4. شرایط شیمیایی آب
  5. شرایط اسیدی آب و محلول در تماس
  6. شرایط و محدودیت های عمل آوری
  7. محدودیت های اجرایی پوشش و سیستم آب بندی
  8. تجهیزات و نیروهای اجرایی در اختیار
  9. شرایط تطابق با آب شرب
  10. مقاومت در برابر نور آفتاب
  11. مدول الاستیسته
  12. مقاومت فشار و چسبندگی (همچنین PDF کاتالوگ نگاه بیاندازید)
بتن نفوذناپذیر

بتن نفوذ ناپذیر چگونه تولید میشود؟

یکی از روش های تولید بتن نفوذناپذیر، استفاده از مواد افزودنی و آب سخت است. این مواد به بتن خصوصیات مانند چگالی بالا، مقاومت بالا و مقاومت در برابر نفوذ آب می دهند. همچنین، فرآیند اجرای صحیح بتن نفوذناپذیر نیز بسیار مهم است. لایه بتن باید به طور منظم و بدون هیچ نقصی روی سطح ساختمان قرار گیرد تا از نفوذ آب جلوگیری شود.

استفاده از بتن نفوذناپذیر در ساختمان ها دارای مزایا و خواص بسیاری است. اولاً، این نوع بتن می تواند عمر مفید ساختمان را افزایش دهد و نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری داشته باشد. ثانیاً، این بتن به طور موثری از تخریب و خرابی ساختمان جلوگیری می کند. سوماً، استفاده از بتن نفوذناپذیر می تواند از صرفه جویی در هزینه های انرژی نیز بهره برداری کند، زیرا جلوی نفوذ هوا و رطوبت را می گیرد.

در نهایت، بتن نفوذناپذیر یکی از مواد ساختمانی مهم است که در طراحی و ساخت ساختمان ها باید مورد توجه قرار گیرد. با استفاده از این نوع بتن، می توان از پایداری و ایمنی ساختمان ها بهره برد و دوام و عمر مفید آن ها را افزایش داد.

بتن نفوذناپذیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *